Nem először készült ez a süti, és valószínűleg nem is az utolsó alkalommal...csokis, diós,sportszeletes...
A hozzávalók:
150 g ( ~ négy marék) dió
200 g mazsola
1 ek kakaópor
1 ek margarin
2 ek méz
egy kevés rum aroma
1 tábla étcsoki
A diót késes aprítóba tettem, összeaprítottam, majd hozzáadtam a mazsolát és azzal is apróra daraboltam. Beletettem a kakaóport, a margarint, a mézet, az aromát és tovább dolgoztattam a géppel. A végeredményt a legkisebb tepsimbe nyomkodtam, kb 1 cm vastag lett. A tetejére olvasztott csokit csorgattam, majd az egészet beraktam a hűtőbe. Alig bírtuk kivárni, amíg megdermed és szeletelhető lesz :D
Az eredeti recept innen származik.
Nagyon-nagyon finom! Pont ma reggel gondoltam rá, hogy meg kellene csinálnom nekem is :-)
VálaszTörlésHolnapra egy másik fajtából viszek kóstolót ;)
VálaszTörlés